SMD 5050 Led strip
SMD 5050 Led strip

De laatste 2 jaar of zo ben ik geboeid geraakt door Arduino en verwanten. Ik heb veel geknoeid met diverse sensoren: temperatuur, vochtigheidgraad en luchtdruk. Dit dan vervolgens “uploaden” naar een server om er weer MRTG grafieken van te kunnen maken. Echt wel dingen die ik leuk vind om te doen. De laatste tijd ben ik echter bezig met LED strips. Nu wilde mijn vriendin dat het licht aangaat als zij de keuken inloopt. Dus ik dacht dat ga ik maken… en ik noem het LedLight.

Het is idee is dus om een LED strip automatisch aan te laten gaan zodra je de keuken inloopt. Waarschijnlijk is dit op te lossen met een PIR sensor. Het licht mag alleen aangaan als het nodig is. Het lijkt me  zinloos om het zonnetje bij te lichten. Er moet dus ook een lichtgevoelige cel bij komen.  Als laatste moet uiteraard de kleur en de helderheid van de LED strip geregeld kunnen worden.

De controller (ESP8266 Thing waarschijnlijk) zal dus een website tonen waar al deze dingen bij elkaar komen: treshold voor de lichtgevoelige cel, kleur en helderheid van de LED strip. En als ik alles aan de gang krijg op een breadboard… en de code een beetje goed loopt… zelf een PCB maken? Een hat voor de Thing?

Sparkfun ESP8266 Thing dev
Sparkfun ESP8266 Thing dev

Waarschijnlijk kun je een dergelijk ding zo bij Ali kopen… Action zelfs? Maar wat is de lol daarvan.

Alle berichten over dit project komen in de categorie “LedLight”.

Stay tuned

De andere berichten in deze categorie:

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.