Inderdaad “Hallo wereld”! Daar lijkt het altijd wel mee te beginnen toch? In elke computer taal of dialect was dat wel het eerste wat ik maakte. Dus waarom hier niet?

Niet dat Bilbo’s Stekkie al niet bestond… dat stekkie is er zelfs al jaren . Eerst gemaakt met pure HTML, geleerd met boek “HTML voor dummies”, later steeds meer actieve inhoud. Het onderwerp was meestal iets over (Slackware) Linux dat ik geleerd had en wilde delen met de wereld. Van lieverlee kwam er ook steeds meer actieve content bij. Als ik mij goed herinner was het eerste dat ik maakte een PHP script om een foto album te maken. Bedoeld om de foto’s van de NedLinux meetings een beetje handig te kunnen delen.

In die tijd ben ik ook websites gaan maken ter ondersteuning van allerlei processen bij mijn werkgever, het Atlas College in Hoorn. Eerste wat ik daarvoor gemaakt heb, ca. in 2001, is een portal om de aan- of afwezigheid van collega’s te kunnen delen. En om het leuk te maken: op je verjaardag jouw hoofd als achtergrond. Momenteel zijn we bezig met de overgang naar O365 en hoor ik dat mijn portal gemist wordt. Het ziet er inmiddels een beetje bejaard uit, maar het voorzag blijkbaar nog altijd in een behoefte.

Inmiddels besteedde ik weinig tijd meer aan mijn persoonlijke website. Tot mijn vriendin een website wilde. Ik heb nog even getwijfeld of ik zelf iets in elkaar zou draaien maar besloot al snel een WordPress voor haar op te zetten: HappyMinds. Om haar een beetje te kunnen ondersteunen heb ik toen mijn persoonlijk website opgebouwd naar WordPress. Die site is nooit goed van de grond gekomen. Ik heb hem meer gebruikt om te experimenteren dan er echt iets mee te doen.

Tijd om de boel eens door te luchten. Fresh start. Goed spul van de oude site, daar waar ik aan gehecht ben, komt terug hier. Maar ook nieuw spul. Waarschijnlijk artikelen over mijn nieuwe hobby: Arduino achtige dingen.

Stay tuned!

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.