Google Home Mini zwart

Afgelopen weekend heb ik een Google Home Mini gekocht. Leuk ding, kan ik melden! De “hey Google” zus en “hey Google” zo’s waren niet van de lucht. Nu heb ik al jaren geen versterker of radio in de woonkamer staan. Hij werd dan ook al snel gebruikt voor het afspelen van muziek en radio (mijn oudste sloot gelijk een Spotify premium af). Hij sloeg dus goed aan.

Alleen… dan is het geluid van een Google Mini wel een beetje enkel. Jammer, maar wat wil je ook met zo’n klein apparaat. Dus de cadeau bon van mijn werk erbij gepakt en naar de lokale Mediamarkt: een soundbar uitgezocht met BlueTooth (LG 2.1 SJ4).

LG 2.1 Soundbar SJ4

Viel dat even tegen… Zolang het geluid afgespeeld werd op de mini zelf was er niets aan de hand. Zodra het echter via BlueTooth gestreamed werd naar de soundbar begon het geluid te hakkelen. Frustratie! Het streamen naar een andere BlueTooth speaker (JPL dingetje van mijn dochter) gaf hetzelfde effect. Streamen vanaf mijn telefoon ging prima. Conclusie: de BlueTooth van de Google Home Mini heeft een defect. Terug naar de MediaMarkt ermee.

Daar kreeg ik te horen dat het een vreemde situatie was. Ze hadden nog nooit meegemaakt dat een Google Home Mini defect was. Om mij tegemoet te komen wilden ze hem wel omruilen. Prima… daar kwam ik per slot van rekening voor. Een andere Mini meegekregen dus.

En jawel: doet het prima!

Daar zijn we blij mee

Moraal? Laat je niet wijsmaken dat de Google Home Mini nooit kapot is. Het is gewoon “Made in China”. Chinezen maken blijkbaar ook fouten. What else is new? We gaan gewoon verder in de “domotica” ontdekkingsreis: verder met het aansturen van de lampen en zo. Maar daarover later meer.

laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.